>


OVER MIJ

Mag ik me voorstellen? Ik ben Hugo Lefèvre geboren in Vilvoorde en woon sinds 1988 in Scheldewindeke (Oosterzele). Het certificaat van fotograaf behaalde ik bij Syntra Midden-Vlaanderen. Sinds 2013 heb ik de stap gezet om naast mijn toenmalig hoofdberoep waaronder 7 jaar bedrijfsfotograaf, fotograaf in bijberoep te worden. In 2022 startte ik als zelfstandige fotograaf.

Tijdens mijn studies bij Syntra sloot ik mij aan bij
fotoclub Focus Geraardsbergen tot 2013. Dan stapte ik over naar fotoclub Iris Melle om in 2019 de functie van secretaris op te nemen. Daarnaast oefen ik nog de functie van sectieleider van de sectie fotografie in de Club van de Nationale Bank van België.

Om het gevoelen van de fotografie in mijn vingers te blijven houden, volg ik op regelmatige basis workshops waaronder portret, huwelijk, voeding, straatfotografie, fotojournalistiek, concertfotografie, reportageflitsers en modelfotografie, e.d.

Als vrijwilliger fotografeer ik de concerten van vzw Kultuurschuur in Wetteren, vzw Jazzzolder in Mechelen en evenementen bij Porgy en Bess in Terneuzen (Nederland). Daarnaast fotografeer ik ook nog op de jaarlijkse jazzfestivals van Dinant Jazz (eind juli), Gaume Jazz Festival (begin augustus) en Jazz at Home Mechelen (begin september).

Het Carnaval van Lokeren heeft in 2013 en 2014 een aantal foto's gebruikt voor hun affiche, zoals Jazzmozaïek (nu Jazz & Mo') in 2017 een foto op de voorpagina van hun januarinummer geplaatst heeft.
De tekening op de voorzijde van de cd "Sonny & Brownie's last train"  (Guy Davis (USA) - gitaar en Fabrizio Poggi (IT) - mondharmonica) is gebaseerd op een foto genomen tijdens hun concert van vzw Kultuurschuur Wetteren (maart 2015).
En in 2019 werd het boek "Freddy Couché, een geur van klanken" gepubliceerd over de Wetterse muzikant Freddy Couché met op de voorkaft en achterzijde een foto door mij genomen.

Een expositie van mijn foto's over muzikanten is doorgegaan i.s.m. vzw Kultuurschuur in Wetteren met als titel "Alvast wat sfeer proeven".